Războiul „Zero” de Septembrie şi Jocul Umilinţei! O zi de marţi…

Acest material este dedicat victimelor terorismului şi obscurantismului islamist. Acelora care deja există şi, din nefericire, vor mai exista!

 

La cel dintâi Răsărit după „Marţea Neagră”, ziua Sfântului Martin Mărturisitorul, Episcop al Romei, (pentru laici, ziua de marţi) din 11 septembrie 2001 s-a vorbit pentru prima dată despre noul tip de ameninţare asimetrică. S-a discutat enorm despre terorismul care ameninţă pacea şi securitatea internaţionale.

Manevră de tip asimetric prin excelenţă, terorismul are ca principală trăsătura tocmai faptul că însumează efecte infinit mai importante decât cunoscutele efecte „plastice” ale detonărilor. Dacă am compara frecvenţa termenului în mijloacele de informare înainte de 11 septembrie 2001 şi fluxul aceluiaşi termen în zilele noastre, am rămâne nu doar surprinşi, ci stupefiaţi!

Totul a început la 11 septembrie 2001, în Statele Unite ale Americii.

Atentatul, inegalabil sub aspectul pagubelor materiale, a numărului de victime, a impactului economic calculat în miliarde de dolari americani, rămâne intangibil în istorie şi din punct de vedere psihologic sau moral: niciodată, nici după episodul Pearl Harbour, Americile nu s-au simţit mai umilite şi provocate deopotrivă. Niciodată S.U.A. nu s-au declarat victima unei crime inaugurale, un soi de concept ce urma să deschidă o nouă eră întru abordarea unui fenomen deja existent. O era care a început în acea zi de marţi, 11 septembrie 2001, şi nu se va sfârşi curând!

Au trecut mai bine de şapte ani de la evenimentul a cărui radiografie încă nu este îndeajuns analizată şi explicată, uneori chiar prost evaluată. La început, patru explozii. A doua zi, patru cuvinte: Război Global Împotriva Terorismului! S.U.A. declară război terorismului, un război global!

Hiperterorism, megaterorism, terorism de masă, terorism global, un alt Război Mondial, mediaterorism…încă există discuţii pentru aflarea unei formulări definitive, una care să spună totul într-un singur cuvânt, să fie repetată aproape impersonal şi să aibă puterea de a se ancora în conştiinţa universal-umană.

11 septembrie 2001 a deschis o nouă eră: terorismului la scară minoră i-a succedat megaterorismul, un terorism de tip nou, apocaliptic, unul pentru care logica teoreticienilor nu înseamnă nimic. Un terorism al nebunilor, al iraţionalului. Pentru că terorismul erei noastre se caracterizează urmând formula adesea repetată dată de urmărirea efectelor psihologice superioare efectelor fizice.

În 1974, la Olimpiada de la München, un atentat în Satul Olimpic omora 15 persoane! Cu patru ani înainte, pe aeroportul Amann din Iordania, pasagerii din trei aeronave deturnate au fost coborâţi, iar avioanele detonate. Niciun mort. În 2001, s-a declanşat RĂZBOIUL DE SEPTEMBRIE ce încă durează! Un conflict fără învingători sau învinşi, deocamdată doar cifre, fapte, ameninţări, preţuri la barilul de petrol mereu în creştere.

 Teroristul teoretizează! Pentru că atunci când ucide o persoană sau mai multe, caută să ucidă o idee şi să proclame una nouă. O Nouă Ordine Mondială! Nu semnează atentatele nici cu numele lui, nici în numele ţării sale, însă îi este cunoscut stilul! De fiecare dată lasă la vedere câte o Carte! De fiecare dată, într-o altă limbă a Pământului

Marea Distrugere, Opera Magna care se scrie de la 11 septembrie 2001 continuă. Cu adevărat ar putea să-nceapă să-ţi fie Frică

Reclame

Un comentariu

 1. Cred ca as fi in stare sa fac un comment la subiect la postul asta :)))


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • VICIU LA ZI!

 • SFATUL MORAVULUI !!!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/08/desktop.gif
 • CENTRUL DE PROMOVARE A CULTURII DE SECURITATE (Timişoara)

  http://vestpress.files.wordpress.com/2008/09/cpcslast1.gif
 • Moravu’ te aşteaptă la…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2009/02/portoarte2mic.jpg
 • Parfumuri cu Morav!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2009/03/bannerparfumuriokazii.gif
 • Întrebare – FEBRUARIE 2009

 • Îţi place să votezi?! VOTEAZĂ MORAVU’ !!!

  TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
 • Cultura Moravă – VOTEAZĂ!

  Top Cultural Sites
 • Moravu’ de Vest – Noua Ordine Virtuală

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/logonewvirtualorder-thumbnail9.jpg
 • PRIETENI VICIOŞI:

 • Moravu’ de Vest, viteaz la Curtea…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/regelefotballogobl

og.jpg
 • MORAVU’ ocroteşte şi educă un…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/logo-suport-licurici-thumbnail-mic.gif
 • Avantaj la serviciu…Smeagol Jr.!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/forensicgirllogotrans.gif
 • MORAVU’ te invită cu…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/alogo-thumbnail.jp

g
 • MORAVU’ DE VEST TE-A INVITAT LA…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/campania-hi-3nou.gif
 • …DAR ACUM…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/mtvr3.jpg
 • ! ! ! AVERTISMENT ! ! !

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/bulinaavert.gif Potrivit moravurilor celor care contribuie la acest proiect, responsabilitatea materialelor publicate aparţine în totalitate acelora ce reuşesc, aproape inuman şi împotriva legilor firii, să mimeze competenţa! Iresponsabilitatea, prin definiţie, aparţine celor aflaţi în funcţii înalte. Violarea oricărei reguli nespecificate dar în vigoare atrage după sine răspunderea civilă sau penală aleatorie. Moravu' de Vest poate investiga faptele care implică asemenea încălcări, şi dacă va considera necesar, va merge până la a acţiona în justiţie persoanele care nu respectă vreo condiţie de utilizare. După caz, poate coopera cu autorităţile legale în urmărirea utilizatorilor implicaţi în astfel de mârşăvii de prost gust, în scopul reţinerii, chinuirii, batjocoririi, condamnării şi lichidării autorilor. Orice situaţie neprecizată în acest acord de utilizare necesită consultarea şi acordul prealabil al Moravului, în caz contrar se va ajunge la consultarea avocatului personal sau a aceluia din oficiu. Acest material poate fi vizionat de către minorii în vârstă de până la 12 ani cu sau fără acordul părinţilor. El nu conţine: violenţă fizică de niciun fel, limbaj sau expresii vulgare sau obiectivism! Se eliberează dintr-un click, fără prescripţie medicală şi nu este obligatoriu să citiţi prospectul sau eticheta produsului...ocupaţi-vă de conţinut! Tutunul încetează uneori să mai dăuneze sănătăţii... https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/avertismentmascat.jpg
 • MORAVU’ DE VEST ÎN SPRIJINUL ALTORA…

 • vă spune tare şi răspicat că…

  http://vorbimromaneste.wordpress.com/
 • şi vă reaminteşte că…

  Eroii nu mor niciodata
 • MORAVU’ DE VEST SE ALĂTURĂ „JN”:

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/sustinmecenat200x60.jpg
 • TEHNOCRATI

  Add to Technorati Favorites