Puterea – S.U.A. DE CULOARE A LUI OBAMA. Cartea II

         obama2mdv Dintr-un pseudorasism izvorât inexplicabil, împotriva legilor firii măcar personal – obiective, pe cât de anti-socio-prezidenţial, pe atât de absent în conştiinţa-mi şi logica politico-strategică, lui Obama i-am acordat mereu, oricare ar fi fost concursul, şansa a doua. N-am crezut şi nu cred în schimbarea imaginată la comun, paradoxal însă îi savurez discursul populisto-băsescian şi, mai mult decât atât, ador aspectul „de masă”, diplomatic, în rezolvarea oricăror conflicte ori gestionarea vreunei crize cronice/acute. După primul discurs al Victoriei ( Puterea lui „A fi împreună”. Tare-n S.U.Ă. ca OBAMA! ) am apreciat credinţa conform căreia umbrele trecutului nu pot constitui o finalitate, valorile comune americane reschiţate acum, la Investire, dar mai cu seamă Gramatica Persuasiunii ce făcea apel la sentimentele mulţimilor de pretutindeni în defavoarea raţiunii. Nerăbdător şi entuziast, după Victorie, am aşteptat Ziua Numirii!

         Ieri la noi, astăzi încă de partea cealaltă a Atlanticului, când Dolarul se scoală la fel ca Euro, Obama devine cel de-al 44-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Cel dintâi Om al planetei, acela ce doar până înaintea Evenimentului era cel dintâi „president” afro dintre americani, tot aşa cum la finele Numirii Lui, „Dublu V” redevine texan în clipa când Ultimul Drum cu Air Force One îl conduce spre casă, în faţa a două milioane de perechi de ochi strânse pe esplanada din faţa Capitoliului. Obama a folosit aceeaşi Biblie ca şi al său model politic, Lincoln-Omul (nu, maşina!), cel ce scria înainte să devină Chip de Bancnotă Verde (ori chip de lut?!) şi valută de schimb că, de-ţi ţii gura când ar trebui să vorbeşti, ar trebui să-ţi dai seama că eşti un fricos.

          Obama vorbeşte în faţa mulţimii de ochi, urechi şi suflete şi o face bine, fără a aduce discursului elemente noi. Un Obama fidel idealurilor strămoşeşti care insistă asupra valorilor moral-fondatoare ale Americilor. A insistat asupra amplorii sarcinilor ce-l aşteaptă într-un mediu naţional şi internaţional agitat, a recunoscut faptul că se află „într-o criză profundă”, dar nu a iertat strecurând argumentul „comportamentului iresponsabil al unora”. Pragmatism şi responsabilitate. Credinţă şi valori. Obama a făcut promisiunea creşterii numărului locurilor de muncă, restaurarea condiţiilor de creştere economică. Din nou, a vândut Speranţă, aceeaşi care promite să-i apropie pe americani de ei înşişi şi să eficientizeze totul. Obama caută şi promite consens atât în politica internă a S.U.A., cât şi pe plan extern, insistând asupra încetării imediate a hărţuirilor partizane şi a falselor promisiuni. O Nouă Era a Responsabilităţii! Promisiuni utile, aproape magnetice, eficiente, deşi aceleaşi despre care italianul Papini spunea că nu reprezintă nimic mai mult decât o cursă pentru proşti. Nesocotindu-mă nicicând prea isteţ, merg pe mâna Lui o vreme. A lui Obama!

May the Force be with you, Mr. One!

Reclame

5 comentarii

 1. da ai mare dreptate, dar hai sa il lasam sa vedem ce va realiza … eu cred ca totusi discursul a fost interesant a stiut sa ne tina in priza, cum trebuie sa fie un discurs, 😉 dar daca se va tine de promisiunile electorale, eu nu il vad bine, ca presedinte al celei mai puternice armate din lume, imi e frica de ceea ce i se poate intampla!!! dar cum am spus ramane de vazut, ce cum unde si cand … pana una alta noi traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor, si asta ne ocupa tot timpul (Mircea Badea) trebuie sa il citim, ca sa nu luam amenda 😉 …

 2. Noi il vedem cu Mister President cum vorbeste, dar putini stiu gandirea americanilor. El, cu adevarat, este privit ca un Mesia zilele acestea in America. Daca nu trimite trupe in vreo alta tara si sunt sigur ca nu o va face, poate doar sa tina un discurs din asta o data pe luna si va fi reales. „Cel mai puternic om de pe planeta” este de fapt doar o fatada. Altcineva conduce Marele Popor American si cu siguranta altundeva este Puterea Mondiala. In nici un caz nu se afla totul in mainile lui Obama. El este un personaj si un personaj interesant chiar dar atat. Mult mai „atragator” de interes decat Bush de exemplu. Discursul din seara cand a castigat alegerile a fost de nota 10 cu felicitari. Cel de ieri a fost unul de 8…

 3. Chubalito are dreptate… Obama pozeaza in „Mesia”, poporul care (vorba lui Le Bon) simte nevoia unui conducator ramane „mesmerized” si-l urmeaza orbeste…

  Cred ca aparitia lui Obama in campania electorala nu e intamplatoare cum nu e nici un lucru sub soare. Finalitatea intrarii sale intr-o campanie in care a avut de partea sa tehnologiile moderne (personajul „Obama” polarizand Internet-ul) si in care a beneficiat ca opozant de un politician cadaveric (care invarte itele politichiei americane de peste 30 de ani), este momentan o incercare de finalizare a proiectului Uniunii Americane. E stiut faptul ca in America de Nord caucazienii nu mai sunt de mult majoritari (de aici nevoia unui presedinte pe jumatate caucazian/semitic si pe jumatate negru), de asemenea actele Uniunii sunt semnate de prin 1999 (Bill Clinton nu se ocupa doar de Mony). Ori, ce promite Obama? Promite locuri de munca in infrastructura si in activitatile conexe santierelor. Ce are asta cu Uniunea Americana? Ei bine, proiectul unor mega-autostrazi (Trans-Texas Corridor) care sa uneasca Canada cu Mexicul prin inima statelor unite era anticipat de cel putin 10 ani, a venit „Criza” si acum il vor finaliza. Oare cate pamanturi (pe care fermierii din Mid-West si din Texas nu le dadeau nici morti marilor corporatii) au fost achizitionate acum pe nimic de catre Cartelul Finantistilor care „supravegheaza” tacut dar eficient Americile?

  Intr-adevar Obama este si va ramane doar un „personaj interesant” (Chubalito)…

 4. Eu zic sa-i dam o sansa lui Obama.Poate va deveni cu adevarat un presedinte sau va ramane doar un personaj interesant dupa cum spuneti voi.Oricum, perosnal, nu-l vad pe Obama ca pe un presedinte mai slab decat pe Bush. Ca puterea nu se afla doar in mana lui Obama, cred ca ne dam mai multi seama de asta.Dar eu spun ca el merita o sansa.

 5. Mai slab decat Bush nu exista! Asta este clar. Nu are cum sa fie mai slab ca el pentru ca, ma repet, este vazut ca un Mesia! Si unui Mesia i se vor permite greseli. E personaj. S-a prins ca totul tine de vrajeala pe care o ai in vorbe si le spune americanilor exact ce vor sa auda. Eu incercam sa spun un lucru, nu stiu daca am fost inteles. Presedintele Americii este de fatada! Nu neaparat Obama!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • VICIU LA ZI!

 • SFATUL MORAVULUI !!!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/08/desktop.gif
 • CENTRUL DE PROMOVARE A CULTURII DE SECURITATE (Timişoara)

  http://vestpress.files.wordpress.com/2008/09/cpcslast1.gif
 • Moravu’ te aşteaptă la…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2009/02/portoarte2mic.jpg
 • Parfumuri cu Morav!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2009/03/bannerparfumuriokazii.gif
 • Întrebare – FEBRUARIE 2009

 • Îţi place să votezi?! VOTEAZĂ MORAVU’ !!!

  TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web
 • Cultura Moravă – VOTEAZĂ!

  Top Cultural Sites
 • Moravu’ de Vest – Noua Ordine Virtuală

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/logonewvirtualorder-thumbnail9.jpg
 • PRIETENI VICIOŞI:

 • Moravu’ de Vest, viteaz la Curtea…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/regelefotballogobl

og.jpg
 • MORAVU’ ocroteşte şi educă un…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/logo-suport-licurici-thumbnail-mic.gif
 • Avantaj la serviciu…Smeagol Jr.!

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/forensicgirllogotrans.gif
 • MORAVU’ te invită cu…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/alogo-thumbnail.jp

g
 • MORAVU’ DE VEST TE-A INVITAT LA…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/campania-hi-3nou.gif
 • …DAR ACUM…

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/mtvr3.jpg
 • ! ! ! AVERTISMENT ! ! !

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/bulinaavert.gif Potrivit moravurilor celor care contribuie la acest proiect, responsabilitatea materialelor publicate aparţine în totalitate acelora ce reuşesc, aproape inuman şi împotriva legilor firii, să mimeze competenţa! Iresponsabilitatea, prin definiţie, aparţine celor aflaţi în funcţii înalte. Violarea oricărei reguli nespecificate dar în vigoare atrage după sine răspunderea civilă sau penală aleatorie. Moravu' de Vest poate investiga faptele care implică asemenea încălcări, şi dacă va considera necesar, va merge până la a acţiona în justiţie persoanele care nu respectă vreo condiţie de utilizare. După caz, poate coopera cu autorităţile legale în urmărirea utilizatorilor implicaţi în astfel de mârşăvii de prost gust, în scopul reţinerii, chinuirii, batjocoririi, condamnării şi lichidării autorilor. Orice situaţie neprecizată în acest acord de utilizare necesită consultarea şi acordul prealabil al Moravului, în caz contrar se va ajunge la consultarea avocatului personal sau a aceluia din oficiu. Acest material poate fi vizionat de către minorii în vârstă de până la 12 ani cu sau fără acordul părinţilor. El nu conţine: violenţă fizică de niciun fel, limbaj sau expresii vulgare sau obiectivism! Se eliberează dintr-un click, fără prescripţie medicală şi nu este obligatoriu să citiţi prospectul sau eticheta produsului...ocupaţi-vă de conţinut! Tutunul încetează uneori să mai dăuneze sănătăţii... https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/07/avertismentmascat.jpg
 • MORAVU’ DE VEST ÎN SPRIJINUL ALTORA…

 • vă spune tare şi răspicat că…

  http://vorbimromaneste.wordpress.com/
 • şi vă reaminteşte că…

  Eroii nu mor niciodata
 • MORAVU’ DE VEST SE ALĂTURĂ „JN”:

  https://moravudevest.files.wordpress.com/2008/06/sustinmecenat200x60.jpg
 • TEHNOCRATI

  Add to Technorati Favorites